Thursday, June 10, 2010

Лектири за петто одделение

Можеби во учебната 2010/2011 некои од задолжителните лектири ќе бидат заменети, но не е никакво „промашување“ да се прочитаат книгите од списокот преку летниот распуст, затоа што навистина се работи за прекрасни дела.

1. Робинзон Крусо - Даниел Дефо
2. Еднорогиот елен - Рифат Кукај
3. Белото циганче - Видое Подгорец
4. Црни и жолти - Славко Јаневски
5. Избор: Македонски хумористични приказни

No comments:

Post a Comment